ПЕЩЕРА "ДОБРОСТАНСИ БИСЕР"
Пещерите в България не са много и много малка част от тях са достъпни за посетители. Те са едни от най-интересните и мистериозни природни забележителности. Една от най-посещаваните пещери е „Добростански бисер“. След приятна и лека разходка сред природата стигате до нея. Тя се намира на 5 км от село Добростан и на 20 минути пешеходно разстояние от хижа Марциганица.

Голяма част от пещерата е заета предимно от сталагмити и сталактони. Човекът, който съпровожда туристите разказва любопитни факти от пещерния живот на обитателите. Дълбочината на входния отвес е 15 метра. В пещерата живеят и малка колония прилепи. За пръв път пещерата е проучвана през 1963 година. Обектът е облагороден и работи за посетители от 2018 година, като посещенията са в петък, събота и неделя. Входът за ученици, студенти и пенсионери е на цена 4 лева, а индивидуалният билет струва 5 лева.

За организирани групи от по осем души входната такса също е от 4 лева. Семействата и родители с деца плащат общ билет - 12 лева. За беседи се доплаща: обикновена - общо 10 лева; специализирана - 12 лева; на английски език - 12 лева.

С цел спазване на противоепидемичните мерки по време на разглеждането на пещерата, в обекта се допуска влизане на не повече от 8-10 души едновременно.

Обектът е отворен за туристи от май до септември включително.

Работното време е от 9:00 до 18:00 часа през дните петък, събота, неделя, понеделник и вторник. Почивните дни са сряда и четвъртък.

Има възможност обектът да работи и през почивните дни за група от 20 и повече човека по предварителна заявка, направена не по-малко от 48 часа преди посещението.

За контакт: +359 884 44 62 56
 
КОНТАКТИ
4230, Асеновград
пл. “Акад. Н. Хайтов” 2
тел.: 0884
446 256
тел.: 0887 226 333
e-mail: optasenovgrad@abv.bg
НАМЕРИ НИ ВЪВ FACEBOOK
ГЛЕДАЙТЕ НИ В
Съгласно Общия Регламент за защита на Данните (GDPR)